Tornaveu
El Ferafoc celebra anys acompanyat de 10 figures de bestiari festiu

El proper dissabte dia 17 de setembre, 10 figures de bestiari festiu, un grup de percussió i un grup de dansa es reuniran a Sant Quintí de Mediona per commemorar el 5è aniversari de la bèstia Ferafoc.

Amb motiu de la celebració s’estrenarà l’espectacle Foedus, creat per l’historiador Joan Serra Arman, autor també de la rondalla del Ferafoc. L’espectacle, que se celebrarà a les 21:30h a plaça de l’Església, escenificarà la lluita entre el bé i el mal i combinarà cinc elements principals: el teatre al carrer, la llum, la música, el foc i el bestiari. L’espectacle comptarà amb les coreografies del grup de dansa SQM Dance de Sant Quintí de Mediona i les percussions del grup Taboo de Vilanova i la Geltrú.

Abans però, a les 18h de la tarda es farà una plantada de bèsties a la plaça Enric Prat de la Riba. Concretament acompanyaran a la bèstia Ferafoc: el Drac de Sant Quintí de Mediona, el Drac de la Geltrú, el Sexot de Sant Cugat Sesgarrigues, la Polseguera d’Argentona, el Drac de Montblanc, el Griu Farnaca de Cambrils, el Drac de la Munia, el Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell, el Sokarrat d’Almoster i el Drac Badalot de l’Arboç. A les 19h hi haurà una tabalada realitzada pels tabals de les colles de bestiari participants. Posteriorment a l’espectace Foedus, hi haurà un correfoc les bèsties pels principals carrers del municipi.

El Ferafoc és una bèstia, construïda per Elias Álvarez, que representa un encreuament entre una àliga (el cap i les ales) i un cavall (la resta del cos). Aquests ànimals mitològics reben el nom d’hipògrifs. Amb motiu del cinquè aniversari de la seva estrena, l’Associació Colla Ferafoc de Sant Quintí de Mediona també s’ha involucrat en la publicació del llibre Isona i el Ferafoc, escrit per Serra Arman i il·lustrat per l’artista Alba Jael Carcamo Anda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa