Tornaveu
El Carnaval de Solsona estrenarà Tòfol-Nano Petit  

Construït l’any 1983, el Tòfol Nano és un dels gegants més estimats de la imatgeria festiva del Carnaval de Solsona, i és obra del mestre geganter Manel Casserres i Boix. Des del 2007, aquest gegant desfila pel carrer acompanyat d’un nou ballet i música, creada pels artistes solsonins Josep Dalmau i Roger Mas. Doncs bé, aquest Carnaval 2015, el Tòfol Nano tindrà un company de viatge, el Tòfol-Nano Petit, que sorprendrà els més menuts. Després de l’èxit de la darrera edició del Xut Petit, una figura creada només per als nens i nenes, no podien quedar-se sense un dels gegants més emblemàtics. Per fer-ho possible, l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha encetat una campanya de micromecenatge. Es demana una col·laboració econòmica per construir la figura. Els qui aportin entre 10 a 24 euros rebran un diploma d’agraïment; de 25 a 49, un diploma i un pedaç per a la bata, i, a partir de 50 euros, un diploma, un pedaç i el nom gravat al cavallet del gegant.

El Tòfol-Nano petit se sumarà als quatre gegantons Bojos i al Xut petit, en una campanya que segons el president de l’entitat, Ramon Casas, “esdevé una oportunitat per a que els solsonins se sentin més seu el Carnaval”. L’Associació preveu que la rèplica en petit del Tòfol-Nano, que elaborarà Manel Casserres, costarà uns 4.000 euros. “Encara que no es recullin tots els diners, el farem igualment”, ha declarat Casas.

Els interessats poden fer el pagament de l’import desitjat a un d’aquests comptes:

ES07 2100 0081 9402 0024 5094

ES02 0081 0214 8100 0121 7723

Cal anotar el nom i cognoms de l’ordenant i portar el justificant a l’oficina del carnaval durant els dies d’obertura per tal de recollir l’obsequi corresponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa