Tornaveu
El bestiari, una eina per la integració

El vicepresident de l’agrupació, Jordi Mullor, explica que la iniciativa es desenvolupa en col·laboració amb quatre instituts: el Castell Dels Templers del barri de la Mariola (Lleida), l’Institut Jaume I de Salou (Tarragona), l’Institut Severo Ochoa del barri de La plana d’Esplugues del Llobregat (Barcelona) i l’institut Salvador Espriu de Salt (Girona). Als centres se’ls va contactar i oferir “la possibilitat de fer una bèstia i tot el que l’envolta: la música, el ball i la construcció de la bèstia en sí mateixa”.

Una de les intencions del projecte, assenyala el vicepresident de l’agrupació, “és afavorir el treball en grup” entre els estudiants de secundària que participen en el projecte i que desenvolupen la iniciativa a través de diferents classes: la d’arts plàstiques, la de música o la d’educació física.

Un projecte d’integració

Però un dels aspectes més destacats del projecte és el vessant social. “Hi ha dos instituts que estan en llocs en risc d’exclusió i realment s’ho han pres amb molt interès perquè els serveix com a integració, a la vegada que per fer difusió de la cultura popular”, explica Mullor. I és que, de fet, “el que intenta el projecte és apropar la cultura popular catalana” als adolescents a través d’eines pedagògiques facilitant també una immersió dins el món del bestiari.

El projecte, que és puntual, acabarà amb una trobada a Vilafranca, l’1 de juny del 2019, dins la tradicional festa de l’Obrim la gàbia i aprofitant la celebració del dia de l’Associacionisme, acabant amb una cercavila on totes les bèsties, noves i velles, participaran compartint l’experiència. Finalment tot aquest procés quedarà reflectit en un documental que repassarà tot el procés de construcció i la celebració de la trobada.

En aquest moment el projecte es troba en la fase de selecció dels dissenys que seran finalment construïts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa