Tornaveu
El bestiari festiu, explicat en un minut a Youtube
Sovint trobem dracs, àligues, mulasses i bèsties fantàstiques de tota mena ballant als carrers i places de Catalunya, omplint d’alegria i festa cada racó pel que transiten. Aquests dies d’emergència sanitària, però, la imatgeria festiva està obligada a quedar-se a casa, com bona part de la població. És per aquest motiu que l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha inaugurat la secció de vídeos Bestiari en 1 minut, amb l’objectiu de seguir acostant el bestiari i la imatgeria festiva catalana a la societat fins que duri el confinament.

Els vídeos, que es presenten a mode de càpsules informatives d’un minut de durada aproximada, tracten diversos aspectes del bestiari i la imatgeria festiva catalana. Per exemple, els dos primers vídeos expliquen la història del bestiari festiu a Occitània, el tercer presenta el procés de creació artística d’una figura festiva a través del dibuixant Eduardo Abarca i l’últim vídeo penjat permet conèixer amb profunditat l’aplicació mòbil de cultura popular Festarium, creada pel programador Javi Martínez.

El president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Mateu Tres, explica a Tornaveu que la idea de crear aquestes càpsules va sorgir perquè, més enllà de penjar vídeos de ballades de bestiari, volien oferir un tipus de contingut que informés, però que a la vegada fos entretingut i també divulgatiu. Tres es mostra molt content amb la rebuda que estan tenint les càpsules: “la reacció és bona, no ens podem queixar. Els vídeos estan obtenint força visibilitat i en penjarem dos per setmana fins que duri el confinament”.

—————

Podeu recuperar tots els vídeos en aquesta llista de reproducció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa