Tornaveu
Crearan un catàleg del bestiari festiu català en 3D

El projecte té previst començar amb l’escaneig d’entre 150 i 200 figures, amb la voluntat de “fer un mostreig del bestiari actual del país”. Això vol dir que s’hi inclouran “figures antigues d’origen medieval fins a petites bèsties fetes per escoles”. Mullor comenta que “es creu que ara mateix hi ha més de mil figures al país”. La xifra pot ser més gran si s’hi inclouen “les figures fetes per escoles i instituts i les oblidades en altells de pobles petits que ja no surten mai”.

Una de les parts vitals del projecte serà fer-lo visible a través d’un catàleg interactiu via web, assegura Mullor: “Ja estem treballant en la visibilitat digital, ara mateix hi ha una pàgina, https://inventari.bestiari.cat/, que només mostra algunes de les dades del catàleg, però el projecte inclou la creació d’una nova pàgina d’accés públic que mostrarà, a part de les dades de les diferents bèsties, la imatge 3D si la tenim”.

L’escaneig ens permetrà, a més, tenir una còpia virtual de figures històriques que es podrien replicar si es perdessin. L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya rebrà una aportació econòmica per part de la Fundació PuntCat per al finançament d’aquest projecte, a l’haver estat aquest seleccionat dins la Convocatòria Oberta de Projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa