Tornaveu
‘Bestiari’ i ‘Singulars de la festa’, novetats editorials d’ El Cep i la Nansa

Us imagineu tota la imatgeria festiva catalana catalogada en una guia il·lustrada? Alguns ho qualificarien com a somni, d’altres de quimera, i finalment uns tercers, en aquest cas l’editorial El Cep i la Nansa, han posat fil a l’agulla per sospesar aquesta empresa. Des de la creació de la col·lecció Figures de la Festa, ara fa gairebé cinc anys, l’editorial vilanovina ha publicat nou exemplars sobre figures festives catalanes. O expressat en números: s’han il·lustrat i explicat la història de 500 gegants, 100 dracs i 100 elements singulars de la festa. Comptabilitzant les edicions infantils, la col·lecció Figures de la Festa s’enfila fins a les més de mil il·lustracions originals.

El darrer volum de la col·lecció, 50 singulars de la Festa volum 2, ha comptat amb els dibuixos realistes de l’il·lustrador JuanolO. Aitor Garrido, membre del col·lectiu per la renovació del fet geganter Els Gegants Som, firma el breu resum que acompanya totes les figures. Entre el mig de centenars de singulars que recull la mostra, elements de tota índole: emblemàtics com ara el Tabal de la Patum, cínics com lo Tossino de Tàrrega, recuperats recentment com la Mulassa de Barcelona, o fins i tot personatges que van causar un gran dany a la població que ara els representa, com el Marquès de Los Vélez de Cambrils.

Bestiari, el tercer volum de la col·lecció Grups Festius de Barcelona

Conjuntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, El Cep i la Nansa també ha publicat els tres primers volums de la Col·lecció de Grups Festius de Ciutat de Barcelona: Diables, Seguici Popular, Toc d’Inici i altres elements singulars de les Festes de la Ciutat; i Bestiari, publicat aquest mateix mes. El director de La Casa dels Entremesos Xavier Cordomí, reconegut difusor del folklore de Barcelona, és l’autor dels textos que acompanyen les il·lustracions de JuanolO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa