Tornaveu
Berga acull una jornada professional sobre colles infantils de bestiari festiu

La Jornada professional de projectes de cultura popular infantil. Bestiari Kids: cicle de taules rodones es podrà seguir en obert a través del canal Youtube de l’Agrupació. El programa, que alternarà l’exposició de casos de bones pràctiques amb ponències teòriques, serà moderat pel periodista Pau Benavent.

Trencaran el gel Sergi Montaner i Miquel Amado, membres de l’Associació de la Patum Infantil, que explicaran com es preparen els assajos durant les setmanes prèvies a la celebració, i també la manera com els més petits viuen la festa. L’organització de La Patum Infantil va ser un factor clau per aconseguir que la UNESCO inscrivís la Patum en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

A continuació, seguint amb els exemples de bones pràctiques, Jaume Inglés parlarà sobre El Bestiari Infantil en el Corpus de la Geltrú. El president de l’Associació d’Amics del Drac de La Geltrú el paper que la colla infantil dels Dracs Bessons, i la colla juvenil del Drac Barrina, tenen en la celebració del Corpus garrafenc. Peces d’imatgeria confeccionades el 1981 i el 2007, fet que permet copsar l’evolució de les dues seccions amb una mirada històrica.

Cristina Oliva i Marina Civit tractaran, al punt del migdia, sobre Formació i estratègies per acompanyar els infants de les seccions infantils. Entre altres consideracions, la ponència tractarà sobre les eines per empoderar els nens i fer valdre la seva tasca, i també sobre les actituds pedagògiques i de participació que es poden implementar en les entitats.

En la darrera ponència, Oriol Cendra -tècnic de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural- exposarà quines línies d’ajuda contempla el Departament de Cultura en matèria de formació i serveis per als grups infantils de cultura popular.

Com a cloenda, tots els ponents participaran en una taula rodona per debatre sobre els temes tractats i respondre les preguntes que els espectadors podran adreçar telemàticament, des del xat del canal Youtube.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa