Tornaveu
Arrenca la primera edició del Festivitas Bestiarum

L’abans conegut com a Dia Europeu del Bestiari muda la seva pell amb el Festivitas Bestiarum, que pretén consolidar-se com la gran festa anual del bestiari, per això, cada any se celebrarà al punt del territori on recaigui la capitalitat de la cultura catalana, que actualment ostenta la ciutat de Barcelona. Així doncs, el dissabte 29 de novembre el Born Centre Cultural acollirà aquesta festa i durant tot el dia i de forma oberta, els visitants al Born CC podran veure una exposició de bèsties, que al llarg del dia faran tres sortides pels carrers del voltant.

A més, a partir de les 18.30h a la sala Moragas se celebrarà la gal·la –cal inscripció de les entitats i acordar la representació de cadascuna a [email protected]. A la festa s’hi ha convidat els europarlamentaris catalans per tal de sensibilitzar-los de la necessitat de proclamar el 24 de novembre com a Dia Europeu del Bestiari.

El periodista de Catalunya Ràdio, Xavier Grasset, presentarà la gal·la que nomenarà com a Ambaixador del Bestiari Festiu 2015 a Jordi Margarit, en reconeixement a la tasca de difusió que fa des de el seu programa de ràdio a Rac 1 La primera pedra. La gal·la vol ser una oportunitat per fer visibles totes els iniciatives destinades a difondre el Bestiari.

I és per aquets motiu que a la festa s’entregaran els recentment creats premis Best, que reconeixeran, d’una banda, a les entitats en les categories de millors projectes, iniciatives solidàries, etc. I de l’altra, als qui, sense pertànyer a cap entitat, han ajudat a la difusió, en les categories de millor mitjà de comunicació, millor empresa que hagi destacat en ajudes i promoció del bestiari, entre d’altres.

“Hem d’aprofitar el moment actual, el bestiari mostra una salut molt bona, es recuperen noves tradicions i es creen noves figures i hi ha molt d’interès en les noves generacions”, considera Mateu Tres, membre de la junta de la Agrupació de Bestiari Festiu i Popular a Catalunya i coordinador de l’acte. Com una mostra més del moment dolç que viu aquesta manifestació popular, dins el Festivitas Bestiarum es presentarà el calendari del 2015 de la Fundació Mas Albornà, que l’ha dedicat al bestiari festiu català, i del qual es farà una tirada de 45.000 exemplars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa