Tornaveu
Aquest dissabte una desena de bèsties de foc encendran Artesa de Lleida

Potser la Daenerys i Jocs de Trons els ha posat de moda, però la passió pels dracs porta a Catalunya molt més temps. Una bona mostra és la cita d’aquest dissabte a Artesa de Lleida, que tornarà a omplir de foc, espurnes i pólvora els carrers i places de la localitat, i que aplegarà als entusiastes dels dracs i el foc d’arreu del país.

El programa de la festa, organitzada pel Griu d’Artesa de Lleida, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i l’Ajuntament de la localitat, tindrà dues parts. La primera serà la 14a Trobada de Bestiari de Foc a la Plaça Major. A les 18h, l’alcalde i el premiat de l’Experiència Griu 2018 donaran la benvinguda a les colles i a 18.30h es farà l’Esclat de Balls.

Després es farà el Convit de foc d’Hydra i el bateig dels Diablons d’Artesa de Lleida, que enguany celebren el seu 10è aniversari. Es continuarà amb la representació, a diferents espais de la localitat, del conte “El naixement de l’Hydra”, acompanyats pels gegants, flabiolaires, bestiari, diables, la coral i la narració, el correfoc infantil, per acaba amb un bany d’escuma al toc de la tabalada infernal.

El plat fort serà a la nit amb el Festival d’Enceses, que enfrontarà enguany enfrontarà l’Entxuscat de Molins de Reis, el Guardià de les Corts de Barcelona, el Pegàs-Drac d’Or de l’Hospitalet, el Llitrus de l’Espetegafoc del Garraf i el Griu de Tarragona. També hi participarà El Griu d’Artesa de Lleida, com a amfitrió i sense dret a concursar. Les bèsties tindran tres rondes de competició per lluir-se. A continuació hi haurà la tradicional encesa conjunta del bestiari i un castell de foc, que posaran l’emoció abans de conèixer els guanyadors de la darrera edició del festival. La música de Seguirem – Tribut a Obrim Pas tancarà la festa.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa