Tornaveu
15è aniversari de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular

La Mostra reuní la Cigonya Segunola de les Gunyoles d’Avinyonet, el Pastor Jaume i les Ovelles de Bellvei, el Lluert de Castellvell del Camp, la Fura de la Vegueria Penedès, el Cuc de Molins de Rei, el Falcó Niku de Barcelona, la Mulassa dels Pallaresos, la Vaca d’Almoster, el Gall de Parets del Vallès, el Ruc de la Granada, el Gallet Tomaset de Vilafranca, Lo Tossino de Tàrrega i l’Ase Innocenci de Vilassar de Mar. També hi foren presents el Drac Parellot de Santa Fe i el Drac de l’Agrupació que acompanyaren a la resta de figures assumint el paper d’amfitrions. No hi hagué pirotècnia durant l’acte.

A 2/4 d’11 del matí es feu la plantada a la plaça de l’Església; a 2/4 de 12 tingué lloc una exhibició de monocicle a la pista poliesportiva a càrrec del Puça Team (campions d’Espanya i d’Europa); a les 12 del migdia l’Ajuntament acollí una recepció al director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalanes de la Generalitat, Lluís Puig, a la Junta de Govern de l’Agrupació del Bestiari i als caps de colla de les figures participants; a 2/4 d’1 se celebrà una cercavila pels carrers de Santa Fe fins a la plaça del Centre Cívic on, a 2/4 de 2 que hi hagué les ballades de lluïment de les colles i figures.

L’Agrupació del Bestiari la formen unes 180 entitats d’arreu de Catalunya, País Valencià i Catalunya Nord i més de 300 figures de bestiari festiu. La seva seu social està a Vilafranca i el 24 de novembre s’ha establert com a Dia Europeu del Bestiari Festiu. El dia abans, dissabte 26, es commemorarà també el Dia Europeu del Bestiari Festiu a Vilassar de Mar amb una Trobada de Bèsties de Foc, l’Expopiro i altres activitats relacionades amb el món del foc i del bestiari festiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa