Tornaveu
Una revisió crítica sobre el “patrimoni cultural autoritzat”

La jornada, que té el suport de l’Institut Català de les Dones i la Fira Mediterrània de Manresa, és oberta i gratuïta i s’emmarca en el programa formatiu de la Generalitat en l’àmbit de la cultura popular. A més, es podrà seguir en línia pel canal de Youtube de la Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

L’objectiu és tenir eines per a la reflexió i la gestió dels esdeveniments culturals de caràcter local. És per això que la jornada s’adreça de manera preferent a personal tècnic dels àmbits de cultura, festes, igualtat, joventut, ciutadania i participació; també a juntes directives i persones associades a entitats culturals, professionals de l’antropologia, a gestors culturals i a l’àmbit universitari de l’àmbit de l’estudi i gestió del patrimoni cultural.

Aquesta jornada està enfocada a oferir una revisió crítica en clau feminista i de gènere sobre la construcció d’un “patrimoni cultural autoritzat”, i la posada en valor de l’aplicabilitat de la recerca etnològica en la construcció d’una memòria de gènere. Com a continuació de la jornada celebrada l’any 2020 amb el títol Gegantes i diablesses, trencant estereotips sexistes en la cultura popular, es presentaran ponències i experiències que reflecteixin casuístiques concretes sobre la recuperació de la memòria i proposin camins de correcció a desigualtats de gènere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa