Tornaveu
Una jornada per reflexionar sobre els arxius de les entitats

Com posar en valor aquest patrimoni valuós? Com millorar la gestió dels arxius amb les eines i recursos que la tecnologia ofereix? Quines solucions se’ls pot oferir a les entitats que no tenen prou recursos per gestionar, preservar i explotar la seva informació? Com apropar aquest fons a la ciutadania i als professionals?

Aquestes són algunes de les qüestions que es debatran i a les que s’intentarà donar resposta a la 1a Jornada d’Arxius i Associacionisme del pròxim 28 de setembre a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat. L’acte vol ser un punt de trobada entre arxius i entitats sense ànim de lucre que tenen fons documentals d’alt interès i desitgen millorar el tractament, conservació i difusió dels seus fons patrimonials.

Diagnosi de la situació, experiències i bones pràctiques

La jornada s’inaugurarà a les 9.30h, amb els parlaments de Maria Àngels Blasco, Directora General de Direcció General Cultura Popular i Associacionisme Cultural; Elsa Ibar, Directora General de la Direcció General del Patrimoni Cultural, i Lídia Muñoz Cáceres, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat. I a continuació es presentarà el resultat de l’enquesta que es va realitzar el passat mes de febrer per tal de realitzar la diagnosi dels fons documentals de què disposen les entitats del país.

En una segona part, representants de diverses entitats presentaran comunicacions sobre tractament, conservació i difusió de fons. Hi participaran Montserrat Garrich (l’Esbart Català de Dansaires), Jesús Ventura (Músics per la Cobla), Salvador Cabré (la Colla Vella dels Xiquets de Valls), Josep Fernández (ANC) i Daniel Vilarrúbies, qui parlarà del protocol de suport als arxius de les associacions.

Una taula rodona, moderada per Mari Luz Retuerta, de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, servirà per compartir experiències i bones pràctiques que afavoreixen la col·laboració en el tractament. La jornada es clourà a les 17.30h amb un debat i la presentació de les conclusions.

L’acte està organitzat pel Departament de Cultura, des de les Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme i la Direcció General de Patrimoni Cultural. Podeu trobar el programa i inscriure-us a la jornada en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa