Tornaveu
Trobada emotiva amb el conseller de Cultura Lluís Puig

Representants de tretze federacions i confederacions de cultura popular s’han reunit dissabte 16 de desembre a Brussel·les amb el conseller de Cultura a l’exili, l’Honorable Sr. Lluís Puig. Un dinar emotiu, organitzat per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català -entitat editora de Tornaveu– , durant el qual es retrobaven amics i coneguts per parlar de la situació sociopolítica catalana i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola imposat pel govern de l’estat.

Tots els assistents coincidiren que el legítim conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya és el senyor Puig, tot manifestant la profunda preocupació de com es desenvoluparan les accions culturals, subvencions i futurs projectes si continuen controlats per persones alienes a la realitat cultural catalana i al teixit associatiu, tan extens i peculiar a Catalunya.

Com a president de l’Ens, vaig manifestar la legitimitat representativa de les persones exiliades a Bèlgica, des del President de la Generalitat als consellers que l’acompanyen; càrrecs escollits democràticament per la ciutadania de Catalunya, i despullats de la seva condició representativa per l’aplicació de l’article 155 d’una molt dubtosa legalitat, segons qualifiquen molts juristes de reconegut prestigi.

La reunió va començar amb l’actuació del ballador Carles Masjuan, president de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya, acompanyat al flabiol per en Joan Gómez, president d’Adifolk. Tots dos van interpretar el Ball d’Homenatge dedicat al conseller Puig. A continuació, quatre cantants del Jove Cor Nacional de Catalunya, representant al Moviment Coral Català, van oferir unes cançons al públic assistent. Havent dinat, quatre representants de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, tots disfressats amb els seus vestits tradicionals, van interpretar uns versots amb al·lusions a la situació actual que viu el país. Les intervencions artístiques van acabar amb la interpretació conjunta de l’Estaca i Els Segadors.

El conseller Puig va adreçar unes paraules d’agraïment, tant pel suport dels col·lectius de cultura popular presents a la trobada, com de les persones i institucions que enviaren salutacions fraternals, encara que no pogueren venir a la reunió.

Celebrant aquesta jornada de germanor i reconeixement vers el conseller Puig, l’associacionisme cultural català també va voler retre homenatge a tots els membres del govern de la Generalitat i activistes socials que estan empresonats, o bé viuen a l’exili, per haver complert el mandat democràtic atorgat per la ciutadania de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa