Tornaveu
Taller sobre arxius d’entitats i associacions culturals

El taller, que s’adreça a persones vinculades a associacions culturals (ateneus, centres i instituts d’estudis, col·lectius, associacions, pretén facilitar les eines de suport per tal que els fons documentals rebin un primer tractament bàsic, el més adequat possible, per part del personal que hi treballa o que pren part activa en la seva gestió i funcionament i evitar la pèrdua de documents i informació dins les mateixes associacions i entitats culturals.

El taller se celebrarà en dues sessions, una el 9 de juliol a l’Arxiu Comarcal del Maresme, a Mataró, i l’altre el 12 de novembre al Casino Prado de Sitges. Cal inscripció prèvia perquè les places estan limitades a 25 alumnes. La formació anirà a càrrec d’Enric Cobo Barri, cap del servei de Coordinació de la Xarxa d’Arxius Comarcals, i Daniel Vilarrubias Cuadras, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès.

El taller consistirà en una primera part introductòria i un taller pràctic amb l’objectiu de conèixer els elements fonamentals de la gestió d’un arxiu d’associacions. La segona part consistirà en un taller on els alumnes elaboraran una proposta per la seva pròpia associació o centre d’estudis.

Així, alguns aspectes que es tractaran serà el marc normatiu dels arxius, com ara els drets de reproducció d’imatges i la protecció de dades, com es creen registres documentals i es classifiquen o com es tracten els documents electrònics. El curs compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa