Tornaveu
Sis federacions participen en la jornada sobre gestió a través d’Internet

Dissabte 20 de febrer a les dependències del Centre Cívic Municipal de Cultura Popular “Can Galta Cremat” de Barcelona, ha tingut lloc la jornada sobre gestió comptable-fiscal per a les federacions i entitats que formen part de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. La jornada, organitzada per l’Ens i impartida per la cooperativa CoopdeMà, associació sense afany de lucre especialitzada en gestió d’entitats culturals, va tenir un marcat caràcter pràctic. CoopdeMà ha exposat la seva plataforma informàtica, amb connexió a Internet, de co-gestió econòmica i documental. Aquesta eina de treball, molt fàcil d’utilitzar i tutelada per assessors de CoopdeMà, facilita la possibilitat que les entitats controlin la seva comptabilitat, tant per a factures emeses o rebudes, com per controlar les subvencions rebudes cobrades o pendents de cobrament, generar les quotes dels socis o fer el seguiment de totes les transaccions bancàries.

Cal destacar que l’eina permet operacions més complexes en cas que l’associació ho necessiti com ara generar la informació corresponent pels formularis d’IVA, per a l’impost de Societats, o per al model 347 d’informació fiscal anual, ja que aquest plegat d’accions les realitzarà la consultoria de CoopdeMà. D’altra banda, la consultora enviarà el compte de pèrdues i guanys anual i el balanç de situació, per a les corresponents assemblees generals respectives de les entitats adherides.

Així doncs, la jornada ha estat força interessant segons declaracions pels participants. CoopdeMà ja assessora a moltes entitats culturals i AMPAs del país, entre les quals podem trobar alguna entitat que forma part de l’ENS. Tots aquests serveis estan inclosos amb la quota mensual bàsica, segons ha explicat Pilar Lahoz, treballadora de la cooperativa i gestora directa del servei. Aquesta quota, segons ha informat, anirà en funció de la dimensió de l’entitat adherida. Per exemple, una entitat de fins a 50.000 euros anuals de pressupost pagaria una quota mensual per al servei de 20€ + IVA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa