Tornaveu
Rècord de participació en els 31 Premis Ateneus

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) ha destacat “la qualitat de les propostes presentades i l’alta participació” especialment en dues de les categories, la de ‘Foment de la Participació –a la qual opten les entitats no federades– i la nova titulada ‘La pandèmia no s’atura’. Amb aquesta última, la Federació vol reconèixer l’esforç que han fet moltes entitats per innovar i poder continuar fent arribar la seva proposta cultural i associativa a la ciutadania, ja sigui en forma de concerts des dels balcons, d’exposicions i festivals en línia, de canals de cultura per YouTube, entre altres.

Des de la FAC consideren que tot i les dificultats que estan passant les entitats, és en aquests moments difícils que “l’ateneisme treu forces i mostra la seva vitalitat i les ganes de mostrar i posar en valor la seva activitat”.

Els premis són una de les cites claus dels Ateneus catalans, i un dels referents dins de l’associacionisme cultural català, pel reconeixement de l’esforç de les entitats. A més d’aquestes dues categories mencionades, els guardons inclouen altres 4 categories: a la ‘Comunicació Associativa’, a la ‘Creativitat Artística’, ‘Treball en Xarxa’, a la ‘Capacitat d’Innovació’ i el ‘Premi Jove, Proposa!’. Cada categoria (llevat de l’especial, en la qual hi haurà un únic premi) disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

A més, com a novetat d’aquesta edició, els projectes guanyadors de les categories de ‘Jove, proposa!’ i la de ‘Treball en Xarxa’ tindran el suport tècnic de dinamització durant 3 mesos per part de la FAC per acompanyar la seva realització.

Acte de lliurament híbrid

L’acte de lliurament de guardons i premis en metàl·lic tindrà lloc el pròxim 15 de desembre de 2020 a la seu del Foment Cultural i Artístic de Sant Joan Despí, que enguany celebra el seu centenari. Per adaptar-se al context de pandèmia, els organitzadors treballen en un format innovador, que combinarà presencialitat i streaming.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa