Tornaveu
Reconnectem-nos, projecte per combatre la solitud no volguda

L’aïllament social provoca el deteriorament de la seva salut mental de les persones que el sofreixen. El projecte Reconnectem-nos té un doble objectiu: sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica, i aconseguir que els ateneus siguin un espai de vertebració social, on persones sense xarxa relacional puguin establir lligams amb el seu entorn més proper.

Per aconseguir-ho, la Federació d’Ateneus de Catalunya ha buscat la complicitat dels ateneus associats, als quals s’ha emplaçat a crear una proposta artística -fotografia, literatura, teatre, dansa, cant, pintura…— a partir de l’enregistrament de set converses amb persones que sofreixen solitud no volguda. Amb l’objectiu de facilitar la producció d’aquestes propostes, la federació ateneística posa l’assessorament d’un professional a disposició dels ateneus, i es fa càrrec de les despeses materials.

Per participar en aquest projecte, els ateneus han de comptar amb grup artístic de qualsevol mena d’expressió i permetre l’assistència de la persona protagonista durant el procés de creació de la proposta. Totes les expressions artístiques es faran públiques en una jornada pública, pendent de concretar. El formulari de participació s’obrirà el 15 de maig.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa M. Provencio a maig 04, 2023 | 21:02
    Rosa M. Provencio maig 04, 2023 | 21:02
    Aquesta tasca social també la fa Amics de la Gent Gran. Podrien connectar-se amb aquesta entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa