Tornaveu
Quim Torra presidirà els III Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català

Organitzats per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, els premis reconeixeran les millors candidatures en les categories Persona, Entitat, Programa, Activitat, Iniciativa Innovadora i Mitjà de Comunicació. Rosa Maria Provencio, presidenta de la confederació cultural, destaca que els guardons “volen fer visible la tasca diària de totes les persones i entitats que treballen, moltes vegades de forma anònima i voluntària, en tants i tants barris i pobles de Catalunya a favor de la cultura popular”.

La tercera edició dels Premis Antoni Carné presenten dues novetats importants. En primer lloc, l’estrena del premi a la Iniciativa Innovadora, una nova categoria que vol reconèixer aquelles entitats que desenvolupen pràctiques innovadores, ja sigui en l’àmbit festiu com en l’organitzatiu, i que vol deixar palès que la cultura popular és ben viva i canviant. A més, enguany a l’acte es reconeixerà també als finalistes a cada categoria.

L’associació mereixedora del Premi BBVA a l’Entitat rebrà una recompensa de 3.000 euros, mentre que les candidatures guanyadores dels Premis Previsora General al Programa, Premi Arç Cooperativa a l’Activitat i Premi a la Iniciativa Innovadora seran premiades amb 1.000 euros.

El cantant i guionista Ferran Aixalà serà el conductor de l’ acte de lliurament, que comptarà amb les actuacions de la Banda FCSM&Symphocat –formada especialment per a l’ocasió amb músics de la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Associació Symphoat de Sant Andreu del Palomar–, la colla de sardana esportiva Mare Nostrum, i de l’Associació Morràpita de Sant Carles de la Ràpita, que jugaran una partida de morra.

La gala estarà presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, i comptarà també amb la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Maria Àngels Blasco, i del cap de cultura popular de l’Institut de Cultura de Barcelona Francesc Fabregat.

Premis en homenatge a Antoni Carné

Creats l’any 2017, els Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural porten el nom d’Antoni Carné i Parramon, fundador i primer president de l’Ens, que va dedicar els seus esforços a dotar al moviment associatiu de prestigi i reconeixement social.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català desitja agrair la participació de totes les entitats i particulars en els III Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català

Així mateix, vol agrair la implicació activa de BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes en la preparació d’aquest certamen.

Finalment, desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que col·laboren en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa