Tornaveu
Obligacions fiscals i polítiques d’igualtat, nous cursos de l’Ens

Quan una persona assisteix a una manifestació de cultura popular, mai pensa en cap d’aquests objectes: ordinadors, formularis, fulls Excel, tecles, calculadores, certificats, normatives impreses, etcètera. Senzillament contempla l’activitat mateixa: diables, bestiari, coral, trabucs, falcons… I tanmateix, sense una correcta i eficient gestió associativa, no seria possible practicar cap de les expressions de cultura popular que amb tant èxit inunden els carrers de Catalunya.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural ha organitzat dues jornades formatives encaminades a conèixer les Obligacions fiscals de les entitats i Implementar polítiques d’igualtat en els col·lectius de cultura popular. Els assistents a aquests dos cursos podran millorar les competències comptables de les seves associacions i aprendre els fonaments que tota política igualitària ha de tenir presents.

Jornada de fiscalitat. Obligacions de les entitats, organitzada conjuntament amb la Federació Catalana de Societats Musicals, se celebrarà el 17 de juny (09:30h) a la sala d’assaig de la Banda Unió Musical de Tarragona (Planta Baixa de l’Estació d’Autobusos de Tarragona, Plaça Imperial Tarraco, s/n), i comptarà amb la ponència de Roger Santiago. El director de l’empresa Gestiofass (Gestió de Fundacions i Associacions), que atresora una gran experiència assessorant la comptabilitat de les entitats, resoldrà els dubtes dels assistents en matèria tributària. No només coneixeran com gestionar correctament els principals impostos exigits per l’administració pública (IVA, IRPF, IAE), sinó també els requisits que cal implementar per complir l’actual Llei de Transparència. A més, es presentarà el Mapa d’assegurances d’esdeveniments associatius culturals i Juntes Directives, elaborat pel soci d’Arç Cooperativa Javier Gómez.

Tres dissabtes més tard, concretament el 8 de juliol, el Museu de les Cultures del Món de Barcelona (Carrer de Montcada, 12-14) albergarà Implementar polítiques d’igualtat en els col·lectius de cultura popular (10:00h). Conscients que la percepció determina l’acció, s’ha dividit la jornada formativa en dos blocs. En el primer, impartit per la doctora Eulàlia Lledó – autora del Manual de llengua per visibilitzar la presència femenina (2011) i col·laboradora habitual del Huffington Post—, s’oferiran consells per evitar l’ús de llenguatge sexista. A continuació, la doctora Tània Verge, professora del Departament de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, exposarà quins mecanismes convé activar per potenciar una representació equitativa d’homes i dones en els òrgans decisoris de les entitats culturals. Verge, que ha estudiat intensament com potenciar les polítiques d’igualtat, explicarà quines mesures poden prendre els col·lectius de cultura popular.

Us podeu inscriure a les jornades formativa confirmant la vostra presència al correu electrònic [email protected].

El cursos “Jornada de fiscalitat. Obligacions de les entitats” i Polítiques d’igualtat en els col·lectius de cultura popular serà possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa