Tornaveu
Oberta la convocatòria dels Premis Ateneus 2021

I aquesta feina sovint silenciosa és la que vol premia la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), que impulsa els Premis Ateneus. Un certament que arriba a la seva 32a edició amb la vocació de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Fins al 17 d’octubre es poden presentar les candidatures en les cinc categories contemplades en les bases. Les activitats que optin als guardons s’han d’haver realitzat entre l’1 de setembre de 2020 i el 30 de setembre de 2021. En web de la FAC es detallen les condicions per presentar-se a cada categoria:

Comunicació associativa.- Poden optar a aquesta categoria les iniciatives que afavoreixin i difonguin l’activitat associativa de les entitats (butlletins, circulars, revistes, llocs web, xarxes socials, plans de comunicació, etc.).

Creativitat artística.- Pot optar a aquest premi qualsevol activitat artística programada en una entitat federada que destaqui per la seva qualitat, originalitat i repercussió, així com la trajectòria del grup que l’executa.

Jove, proposa!.- Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys. Les candidatures han de ser presentades per les entitats federades que donen suport als grups de joves, els quals poden pertànyer a les seves pròpies seccions juvenils o no estar associats. La proposta haurà de tenir el vistiplau de l’entitat on està prevista la realització de l’activitat. Cada entitat només podrà presentar i participar d’un sol projecte. Les activitats proposades hauran de ser realitzades entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de novembre de 2022. Tant en la realització com en la difusió de l’activitat caldrà fer constar que l’entitat ha estat guanyadora del Premi Jove, proposa! 2020.

Treball en xarxa.- Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades conjuntament per entitats federades amb d’altres entitats de tota Catalunya que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat. Les candidatures han de ser presentades per les entitats federades que formen part del projecte. Cada entitat només podrà presentar i participar d’un sol projecte. Tant en la realització com en la difusió de l’activitat caldrà fer constar que l’entitat ha estat guanyadora del Premi Treball en Xarxa 2020.

Els guardons també volen premiar la tasca d’entitats que no estan federades en diverses categories:

Foment de la participació. – Pot optar a aquest premi qualsevol activitat que hagi fomentat la participació, mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel, majoritàriament catalana. En queda exclosa l’activitat ordinària i les festes tradicionals d’interès nacional. Pot presentar-se a aquesta categoria qualsevol entitat sociocultural que no estigui federada a la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa