Tornaveu
Oberta la convocatòria dels IV Premis de l’Associacionisme Cultural
Després de la cancel·lació obligada de l’edició anterior, es tornen a posar en marxa els Premis Antoni Carné. Fins al 30 de setembre, entitats, organitzacions i persones que treballen en la difusió de l’associacionisme i la cultura popular a Catalunya poden presentar les seves candidatures enviant al correu electrònic [email protected] el formulari corresponent. Els guardons atorgaran un total de 5.000 euros en premis en les categories d’entitat, programa, activitat, persona i mitjà de comunicació.

Premis en cinc categories

Les bases dels guardons contemplen enguany cinc categories: entitat, programa, activitat, mitjà de comunicació i la persona. Les tres primeres categories es dirimiran entre totes les propostes presentades al correu [email protected]; les candidatures al mitjà i a la persona s’escolliran per elecció directa del Jurat.

Com en edicions anteriors, el Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català recompensarà amb 3.000 € a l’organització que hagi contribuït en la difusió de la xarxa associativa, i es valoraran aspectes com la creació de projectes singulars, la capacitat de mobilització, la repercussió, la innovació o la sostenibilitat dels projectes.

Al Premi Previsora General al Programa de l’Associacionisme Cultural Català s’hi poden presentar aquelles entitats que hagin organitzat un programa d’activitats –festivals, cicles, temporades… –durant unes setmanes o mesos entorn un eix temàtic. El Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català vol premiar aquells esdeveniments puntuals, d’un dia o un cap de setmana, desenvolupats arreu del territori de parla catalana. Aquestes dues categories seran recompensades amb 1.000 €.

Es mantenen també els dos altres premis per elecció directa del jurat: el Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació i el Premi Ens a la Persona, un guardó honorífic que reconeix la tasca d’una persona que hagi contribuït a vehicular, potenciar i articular l’associacionisme cultural.

A banda dels premis que s’enduran les candidatures guanyadores, totes les finalistes rebran una menció especial per part del jurat i una subscripció al Canemàs, revista de pensament associatiu i cultura popular.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català desitja agrair la participació de totes les entitats i particulars en els IV Premis Antoni Carné de lAssociacionisme Cultural Català

Així mateix, vol agrair la implicació activa de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA en l’organització daquest certamen i en el foment de la cultura popular catalana.

Finalment, desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que col·laboren en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fina Oliver a juny 18, 2021 | 13:51
    Fina Oliver juny 18, 2021 | 13:51
    Genial entrevista! Espere tinga molt d'èxit Mural Sonor, per tal de difondre la nostra música i la nostra llengua

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa