Tornaveu
Obert el termini per presentar candidatures a la VIII Beca Terra d’Ateneus

Segons estableixen les bases, aquestes han d’incloure un CV de les persones que desenvoluparan el treball, un estudi que detalli la bibliografia, metodologia i resultats previstos del projecte, un calendari de treball, i també els avals del centre d’estudi on s’adscriu l’investigador i d’un ateneu associat a la FAC. La documentació s’ha d’enviar per correu postal a la seu de l’IRMU i per correu electrònic ([email protected]).

Arriba a les llibreries Modernitat i progrés, VI Beca Terra d’Ateneus

Modernitat i Progrés: evolució ateneística i associativa de les Terres de Ponent (1850 -2020) podrà adquirir-se a les llibreries a partir del 15 del març. Editorial Afers ha publicat el treball de Gerard Pamplona, membre del grup de recerca del Grup de Recerca d’Estudis de les Institucions i Societat a la Catalunya Moderna, i Montserrat Baiges, investigadora del Centre de Recerques del Pla d’Urgell “Mascançà”.

L’estudi analitza la consolidació del moviment ateneístic a les comarques lleidatanes. Un procés que va viures amb retard, en comparació amb les zones més poblades i les ciutats litorals de Catalunya, però no per això menys important en la configuració del catalanisme polític i la prestació de serveis (ensenyament, cultura i oci, fins i tot salubritat) a la classe treballadora. Els autors lliguen el sorgiment de l’ateneisme ponentí amb el creixement econòmic i demogràfic de Lleida, que exerceix una gran influència com a epicentre de la vida associativa, però també altres capitals comarcals, com Tàrrega i Mollerussa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa