Tornaveu
Nova etapa de la Fundació Paco Candel per potenciar el pensament social de l’autor
La Fundació Paco Candel inicia una nova etapa i es renova per contribuir als nous reptes del país en matèria de cohesió i suport al procés d’incorporació dels nouvinguts a la societat catalana. Així el patronat, presidit per Salvador Cardús i format per onze persones que orienten els seus plans de treball, es renova i incorpora nous membres amb l’objectiu de donar un nou impuls a la feina de la Fundació.

Gal·la Cortadellas assumirà la vicepresidència i la tresoreria, i Marina Gay, la secretaria. També seran al patronat Jordi Cuixart –president d’Omnium Cultural–, Rosa Maria Provencio –presidenta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural– i Miriam Hatibi. La composició es completa amb els actuals membres que renoven mandat: Mònica Terribas, Ferran Soriano, Joan-Pere Viladecans, Immaculada Moraleda i Joana Gardés. També seguirà en el patronat Pere Baltà, que succeí al propi Candel en una presidència que ha durat catorze anys.

En el conjunt de membres del patronat destaquen les trajectòries acadèmiques, escriptors i periodistes, activistes culturals i personalitats de la societat catalana amb coneixements, experiència i sensibilitat en temes de drets humans i migracions, així com del context socioeconòmic i polític en general. Uns objectius contemplats en els estatuts fundacionals que recullen les preocupacions expressades per Candel en la línia d’acompanyar les persones immigrades que arriben a Catalunya, per compartir-hi el benestar social i laboral, la igualtat d’oportunitats, la cultura i la llengua, facilitant el sentiment de pertinença al poble català. Tot plegat a partir de l’objectiu principal de mantenir viva la memòria, l’esperit i els valors inherents a l’obra de l’escriptor Paco Candel, que propagà la proposta “Catalunya un sol poble”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa