La creació dels Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català vol reconèixer la feina desinteressada de totes les persones i col·lectius que treballen en l’organització i difusió de la cultura popular i l’associacionisme a Catalunya. Des de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, impulsora dels Premis Antoni Carné, es desitja que el certamen tingui un caràcter obert i transversal.

El Jurat dels Premis Antoni Carné, format per tres persones de l’ENS i tres experts de reconeguda vàlua professional, considerarà els guardonats en les categories “premi ENS de l’Associació Cultural Català a la Persona” i “premi de les Entitats Mutualistes i Cooperatives al Mitjà de Comunicació” per elecció directe. Les associacions que vulguin optar al “premi BBVA de l’Associacionisme Cultural Català a l’entitat”, recompensat amb 3000 €, hauran de presentar una candidatura on figurin les següents dades:

· Nom de l’entitat:

· Nom del projecte que es presenta com a candidatura

· Agenda d’activitats relacionades amb la candidatura durant l’any 2016

· Repercussió mediàtica del projecte presentat en la candidatura

· Previsió de sostenibilitat de la candidatura presentada

· Breu història de la trajectòria de l’entitat

· Dades de contacte de l’entitat: nom, seu social, NIF, dades de contacte (persona/es, telèfons, adreça electrònica).

Entre altres aspectes, el Jurat valorarà la implicació de l’entitat en el seu entorn, la capacitat de mobilització i innovació demostrades en les seves iniciatives, la valoració que n’ha fet el públic a la qual va dirigida l’activitat, la repercussió social que ha tingut i el gran de sostenibilitat com a projecte. Les associacions que es presentin, que poden fer-ho individualment o juntament amb altres entitats amb qui hagin treballat en xarxa, hauran d’estar degudament acreditades com entitats en el registre del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Les candidatures es podran presentar fins al 28 de febrer de 2017. L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català emplaça totes les entitats de cultura popular, en el seu sentit més ampli, perquè participin d’aquest certamen i se’l facin seu. El nom dels guardonats es farà públic en la gala de lliurement de premis, que se celebrarà el 21 de març en un espai que es concretarà al lloc web www.ens.cat.

L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català no hauria pogut organitzar els Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català sense el suport dels dos partners principals BBVA i la Federació d’Antigues Caixes de Catalunya (FACC).

També han col·laborat en la seva preparació Previsora General, Arç Cooperativa, Estrella Damm, Fundació Catalunya Cultura el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa