Tornaveu
Neix el Premi CoronaCultura per reconèixer les propostes innovadores sorgides arran de la Covid-19

El sector de la cultura –i especialment el de la cultura popular, que per definició es troba i se celebra al carrer– ha estat un dels més afectats per la situació del confinament i la pandèmia. Però a la vegada, aquest context ha estat en alguns casos un revulsiu per a nombroses entitats, equipaments o empreses, que no només han sabut adaptar-se a la nova situació sinó també per crear noves propostes, imaginar nous formats i nous continguts per continuar fent arribar la cultura a la societat. Així, hem vist música als balcons, concerts de cant coral compostos i enregistrats en el confinament, celebracions de Tres Tombs des de casa, elaboració de catifes virtuals i participatives i xerrades en línia pel Corpus o fins a una (TELE) Revetlla Folk del Tradicionàrius per Sant Joan i la creació de nou canal de Virus Popular, amb més de 70 capítols de converses en directe i continguts online, impulsat per Amadeu Carbó i altres activistes culturals.

Reconèixer tota aquesta innovació i a les entitats, equipaments i professionals que de forma original e innovadora han treballat per oferir propostes de qualitat és l’objectiu dels premis CoronaCultura, que impulsen La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA. A la convocatòria es poden presentar accions culturals de nova creació o adaptades a la nova situació generada per la Covid-19, que s’hagin desenvolupat entre el 14 març i 30 setembre, i que aportin un valor de creativitat addicional. Les propostes poden ser dels àmbits de la música, les arts escèniques, la literatura, el cinema i les arts visuals, i l’àmbit d’actuació ha de ser Catalunya.

El jurat està format per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit cultural, que seran recompensats amb tres premis valorats en 5.000, 3.000 i 2.000 euros, respectivament. La difusió de les candidatures guanyadores es farà pública a través de la pàgina web i xarxes socials de la FACC al mes de novembre.

Trobareu més informació i us podeu inscriure en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa