Tornaveu
L’Orfeó Martinenc de Barcelona acollirà els IV Premis Antoni Carné
El comunicador Pau Benavent serà el presentador de l’acte, l’encarregat d’anunciar els guanyadors i finalistes en les cinc categories d’aquesta convocatòria: Persona, Mitjà de Comunicació, Activitat, Programa i Entitat. Com és habitual, l’acte oferirà actuacions dels col·lectius de cultura popular i la projecció d’un documental, Les veus de les joves, dedicat enguany a la participació juvenil i el relleu generacional a les entitats. La gala comptarà amb la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya.

Rosa Maria Provencio destaca que “els Premis Antoni Carné són una demostració que, malgrat la pandèmia i les majors restriccions que hem sofert respecte dels professionals de la cultura, l’associacionisme no ha deixat d’impulsar una gran quantitat d’iniciatives arreu de Catalunya”. Sobre el contingut del documental, realitzat per Àlvar Andrés, la presidenta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (ENS) subratlla que s’ha concebut des d’una mirada optimista. “Som conscients que moltes entitats tenen problemes per incorporar joves, però volem demostrar que hi ha molts casos d’èxit. Entitats què, a més de plantejar-se que poden fer els joves per elles, també es pregunten com elles poden ser atractives per als joves”. L’audiovisual es podrà veure en una gala, apunta Provencio, on no hi faltaran moments còmics i lúdics, i tampoc hi mancaran sorpreses.

Els Antoni Carné concedeixen 3.000 € pel guanyador del Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural, i 1.000 € pels guanyadors dels Premis Previsora General al Programa i del Premi Arç Cooperativa a l’Activitat.

Enguany, el jurat ha estat conformat per Laia Giralt, vocal de promoció i direcció musical d’Adifolk; Jordi Mullor, representant de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya a l’ENS; Agnès Olivé, vicepresidenta del Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar; Rosa Maria Provencio, representant de l’Associació Catalana de Puntaires a l’ENS; Santi Riba, representant de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya a l’ENS; Àngels Serentill, presidenta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya; i Guillermo Soler, expert en Patrimoni Cultural Immaterial.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol agrair la implicació activa de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA en l’organització daquest certamen i en el foment de la cultura popular catalana.

També desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que col·laboren en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa