Tornaveu
L’IEC prepara la setena edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Segons les bases del premi, el treball ha de ser inèdit, redactat en català, i ha d’estar avalat per dues persones d’una institució acadèmica i l’autor o autora s’ha de comprometre a cedir-ne gratuïtament els drets d’edició, en cas de guanyar el premi. Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC. La ponència delegada pel Consell Assessor de la Masia Mariona serà formada per tres membres especialistes en les disciplines de les obres presentades, almenys un dels quals ha de ser membre de l’IEC, i sotmetrà la proposta de l’obra guanyadora al Consell Assessor de la Masia Mariona. La dotació del premi, que aporta la Diputació de Barcelona, és de cinc mil euros. El treball guanyador serà editat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les altres institucions representades al Consell Assessor de la Masia Mariona.

Per altra banda, l’IEC ja té a punt la convocatòria dels premis i borses d’estudi que des de l’any 1914 convoca aquesta institució per distingir obres i investigadors en tots els àmbits de la ciència i de la cultura catalanes. El cartell dels Premis Sant Jordi de la 91a edició obrirà convocatòria el dia 11 de setembre, de manera que quedarà oberta la presentació de candidatures per aspirar a la cinquantena llarga de guardons i a les ajudes per a estudis, amb una dotació total al voltant dels 150.000 euros. Els Premis Sant Jordi de l’IEC tenen una llarga tradició històrica i contribueixen, d’una banda, a promoure la recerca científica, contribueixen a la ciència universal, i, de l’altra, enforteixen les bases de la identitat catalana, demostrant, per tant, que el català és una llengua de ciència i de cultura.

Pel que fa a les borses d’estudi, se’n concedeixen sis: Eusko-Ikaskuntza-IEC, borses d’estudis de la Generalitat, Països Catalans, Ramon d’Alòs-Moner, Josep Carner i Puig-Oriol i Pompeu Fabra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa