Tornaveu
Les XV Jornades de la FOCIR, dedicades a la societat civil

Els propers 17 i 24 de novembre, la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) celebrarà les seves XV Jornades en col·laboració amb la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Benestar Social i Família, la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona. Enguany, les jornades estaran centrades en la tasca internacional de les organitzacions de la societat civil dins els organismes europeus, i comptaran amb la presència d’experts del món acadèmic, polític i social, que analitzaran les vies de participació existents en el marc de les Nacions Unides, i debatran sobre la participació de la societat civil catalana en les organitzacions multilaterals.

La ponència inaugural del dia 17 de novembre, Les organitzacions no governamentals i els canals de participació en l’àmbit multilateral. Vies d’incidència a la governança internacional, anirà a càrrec de Luk van Langehove, director United Nations University Programme on Comparative Regional Integration Studies (UNU-CRIS).

Seguidament, hi haurà la taula rodona L’entorn de Nacions Unides i els mecanismes de participació de la societat civil, en què intervindran Jean-Daniel Vigny, expert en drets humans i membre de la Junta de l’ISHR (International Service for Human Rights), Hernan Cortès Saenz, expert analista polític, i Xavier Masllorens, president de Fundació per la Pau (FundiPau).

El dia 24 de novembre serà el torn de la taula rodona El cas català: organitzacions amb estatus consultiu a l’ECOSOC, amb la presència d’Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya, Carme Borbonès i Brescó, presidenta de Caritas Catalunya, i Alicia Oliver, representant del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Podeu consultar el programa, fent clic aquí.

La inscripció és gratuïta, però l’organització demana confirmació a través d’aquest formulari, que podeu omplir fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa