Tornaveu
L’ENS trasllada als partits polítics les reivindicacions de l’associacionisme cultural per al 14F

Durant la darrera setmana, la Junta Directiva de l’ENS ha concertat reunions amb representants de Ciutadans, PDeCAT, ERC, PSC, En Comú Podem, CUP, PP i Junts per explicar les reivindicacions que té el teixit associatiu per poder enfortir la cultura de base. Amb aquesta ronda, l’ENS ha volgut reclamar canvis normatius i una millora substancial en el finançament de les entitats.

El document presentat a les formacions polítiques s’estructura en els següents punts:

  1. Aconseguir que el Departament de Cultura rebi almenys el 2% dels pressupostos generals. En paral·lel, destinar almenys un 5% del pressupost del Departament de Cultura als col·lectius de cultura popular i al conjunt d’entitats culturals.
  2. Aprovar la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial i de l’Associacionisme Cultural.
  3. En les línies d’ajudes a federacions culturals, prioritzar la signatura de convenis (preferiblement de tres anys) a les convocatòries de subvencions anuals.
  4. Millorar la presència de les entitats culturals en la graella de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i altres mitjans de comunicació públics.
  5. Incloure membres de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural en el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català
  6. Aprovar una Llei del Mecenatge Cultural per part del Parlament de Catalunya. Ampliar les prerrogatives de la llei estatal de mecenatge a l’associacionisme cultural.

Podeu consultar el document íntegrament en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa