Tornaveu
L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català s’adhereix al Manifest ‘9N Som Tots’

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat signant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, s’ha adherit al Manifest contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació el passat 9 de novembre del 2014. La decisió de la confederació de federacions de cultura popular i tradicional es va acordar en la darrera reunió de Junta directiva del passat dimarts 6 d’octubre.

Al llarg d’aquesta setmana s’ha fet palès el suport en diversos actes que han rebut el president de Catalunya, Artur Mas, l’aleshores vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i consellera d’Educació, Irene Rigau. D’una banda, dimarts 13 al matí es van plegar unes 600 persones a les portes del Trinunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), de l’altra, a la tarda del mateix dia es va dur a terme la concentració a la Plaça Sant Jaume, de la qual Tornaveu es va fer ressò, on tot i la la pluja centenars de persones van fer petita la plaça on l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va llegir un manifest consensuat per les entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Aquestes concentracions s’han repetit a diverses poblacions com Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Terrassa, Olot…

Cal destacar que dijous 15 d’octubre, Artur Mas ha comparegut davant del TSJC, on a l’exterior ha estat rebut per unes 3.000 persones, a més d’uns 400 alcaldes d’arreu del país i desenes de diputats al Parlament que han volgut donar el seu suport explícit.

Reproducció del Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis ens adherim al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el fem nostre i demanem als nostres associats i a tothom que s’hi vulguin sumar.

  • El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.
  • Tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.
  • El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
  • En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
  • Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català.

Podeu adherir-vos al Manifest, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa