Tornaveu
L’associacionisme cultural, motor de “La Marató”

La Marató compleix 25 anys lluitant contra les principals malalties que afecten la nostra societat. En aquest quart de segle, els fons recaptats han servit per sufragar recerques mèdiques encaminades a conèixer l’origen de les malalties i els possibles tractaments amb els quals es poden combatre. Les entitats de cultura popular sempre hem respost a la crida solidària, i aquest any tampoc ha estat una excepció. La Marató 2016, dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, també ha pogut comptar amb la col·laboració entusiasta de l’associacionisme cultural català. A tall de mostra, m’agradaria repassar unes quantes mostres de solidaritat que se celebraran el diumenge 18.

Els Gegants del Pi de Barcelona entregaran una xapa exclusiva de la Marató. Un costum completament consolidat i que ha rebut molt bona acollida. També faran una recapte de monedes en la boca del Lleó, així com balls de gegants i tallers que permetin aconseguir més ingressos. Per primera vegada en aquesta diada, també comptaran amb la presència del Mustafà i l’Elisenda, els dos gegants petits.

L’Associació Sardanista de Riells del Fai (Vallès Oriental) ha preparat un taller per aprendre a ballar sardanes (Plaça de Riells del Fai, 12:30h). Els diners que obtinguin se sumaran als recollits en la ballada de sardanes celebrada el passat 10 de desembre, en la qual es va oferir un refrigeri i es va sortejar una panera.

Tot i que Els Pallaressos (Tarragonès) és un municipi petit, els seus veïns han creat un fotimer d’activitats. La Colla Gegantera i el Ball de Diables han organitzat una trobada d’entitats (13:00h) al Camp de futbol municipal. No prou satisfets, els geganters pallaressencs també han convocat els més petits del poble a menjar xocolata i escoltar les històries d’un conta contes.

A través d’aquests tres exemples, l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català vol agrair totes les mostres de solidaritat de les federacions i associacions que en formen part. Emplacem humilment a tota la ciutadania a col·laborar en aquest gran projecte de germanor. La generositat és una dels millors bàlsams per l’ànima. Col·laborant en la Marató, aconseguirem millorar la vida de moltes persones. Començant per la nostra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa