Tornaveu
L’Assemblea General de l’Ens aprova la incorporació de quatre federacions

La família de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català creix. L’Assemblea General Ordinària celebrada el 15 de març va aprovar l’admissió de quatre federacions de cultura popular. Són la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec i la Federació Catalana de Jocs Tradicionals. Amb aquestes noves incorporacions, la confederació assoleix les trenta federacions membres.

Per Josep Viana, el “futur de l’associacionisme cultural passa per intensificar les relacions entre tots els col·lectius de cultura popular”. En aquest sentit, el president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català destaca la importància d’aixoplugar totes les federacions en una única entitat: “Pertànyer a l’Ens—destaca—ens fa més visibles als mitjans de comunicació, i més forts davant de les institucions públiques”.

L’Assemblea General Ordinària també va aprovar els projectes més significatius que l’Ens desenvoluparà l’any 2018, i entre els quals destaquen l’organització dels II Premis de l’Associacionisme Cultural Català, la participació en el 13è Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial que se celebrarà a les Illes Maurici, i una renovació en profunditat de les seves plataformes comunicatives.

Assemblea General de l’ACPVC

Durant l’Assemblea General de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, celebrada a Castell d’Aro l’11 de març, es va aprovar la reformulació de l’entitat, constituïda a partir d’ara com a Federació de Pessebres Vivents de Catalunya. Un canvi, va destacar el president Jordi Filella, que permetrà “adaptar-nos a les noves exigències en el món de l’associacionisme, sobretot en l’àmbit institucional, econòmic i de viabilitat”. Les quaranta entitats que conformen l’encara ACPVC també van aprofitar l’Assemblea per fer balanç de la temporada 2017-18.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa