Tornaveu
L’Assemblea General de l’Ens aprova els projectes de futur

L’Assemblea General Ordinària 2017 de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, reunida el 4 de maig a la seu de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, decidí aprovar la Memòria 2016 de la confederació i els pressupostos que en guiaran l’actuació l’any 2017. Seguint les disposicions estatutàries, el màxim òrgan representatiu de l’Ens també va renovar la Junta Directiva i la Presidència de la confederació. Josep Viana Crespo, actual president, va ser reelegit per unanimitat.

En l’exposició dels projectes desenvolupats l’any 2016, l’Assemblea va subratllar la presència i importància de l’Ens en tots aquells òrgans o fòrums on la cultura popular i l’associacionisme hi juguen una importància cabdal. En aquest sentit, va destacar-se el fort arrelament que l’entitat gaudeix en els òrgans nacionals i internacionals. A escala catalana, es va explicar el paper de l’Ens en l’elaboració de la Llei de Foment de l’Associacionisme i la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial Català i de l’Associacionisme Cultural. Per altra banda, es va recordar la presència de l’Ens en l’11è Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, celebrat a Addis Abeba.

L’Assemblea destacà la creació de dos projectes de gran envergadura i creació recent, com la participació (com a entitat coorganitzadora) en les jornades Som Cultura Popular – Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona i l’organització dels Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català, que han tingut un gran impacte mediàtic i han contribuït decididament a visualitzar la gran feina desenvolupada per les expressions de cultura popular i associativa.

Aprofitant la presència de les federacions associades a l’Ens, la Junta Directiva va presentar les noves iniciatives que es desenvoluparan l’any 2017. La renovació del digital Tornaveu, la creació del documental “Antoni Carné, modernitzador de l’associacionisme” o la participació en el procés electoral de la Junta Directiva del Fòrum d’ONG Acreditades pel Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del PCI de la UNESCO, són uns quants exemples de tota l’activitat programada els propers mesos. La Junta Directiva de l’Ens va emplaçar totes les federacions associades o adherides a presentar suggeriments, iniciar un debat vers la nova realitat associativa del país i el paper que ha de tenir en un nou entorn social i a demanar ajuda en tots aquells aspectes de la gestió quotidiana en els quals tinguin dubtes.

Viana va cloure l’Assemblea destacant la fortalesa de l’Ens, el paper proactiu que la confederació manté en la difusió de les iniciatives expressades pels col·lectius de cultura popular i la voluntat de seguir treballant perquè l’associacionisme cultural sigui reconegut tal com es mereix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa