Tornaveu
L’Anuari dels Valors recull la crisi humanitària dels refugiats

Dilluns, 11 de juliol de 2016, a les 19 h es presentarà a l’ESADEFORUM (Av. Pedralbes, 60-62, de Barcelona), l’Anuari dels valors 2015.

La presentació, moderada per Antoni Bassas, periodista i membre de l’equip directiu del diari ARA, comptarà amb les intervencions de Carles Boix, professor de ciències polítiques de la Universitat de Princeton, Francesc Mateu, director d’Oxfam Catalunya, i Lurdes Vidal, responsable de l’Àrea de Món Àrab i Mediterrani de l’IEMed. L’acte comptarà amb la presentació d’Àngel Castiñeira, director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica i professor del Departament de Ciències Socials d’ESADE i Carles Duarte, president de la Fundació Carulla

L’Anuari dels valors 2015 enfoca la seva reflexió sobre tres grans temes de repercussió internacional que van centrar l’actualitat l’any passat: la crisi humanitària derivada de l’èxode dels refugiats procedents de l’Orient Mitjà; l’impacte i les conseqüències dels atemptats terroristes provocats per diversos grups vinculats amb l’autoanomenat Estat Islàmic, i el conflicte polític i econòmic entre Grècia i la troica, formada per la Comissió Europea, l’FMI i el BCE, amb repercussions i miralls a tota la comunitat.

Aquestes tres problemàtiques no han començat a Catalunya i la seva resolució no s’emmarca només dins l’àmbit català d’actuació. Amb l’objectiu de contribuir a millorar aquesta situació porta als responsables de l’Anuari dels Valors a recollir aquests tres grans debats: “No podem restar aliens, ni per la nostra condició de catalans ni d’europeus, ni per la nostra –encara que petita– presència al món”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa