Tornaveu
La Setmana de la Unesco celebra més de 80 activitats arreu de Catalunya
Conferències i taules rodones, exposicions, tallers de sensibilització a escoles, concerts, i sessions informatives sobre els drets humans, els ODS, la igualtat de gènere, la sostenibilitat o el patrimoni cultural immaterial. L’11a Setmana Unesco ha programat entre el 13 i el 20 de novembre més de 80 activitats arreu de Catalunya, amb l’objectiu de demostrar el compromís amb la lluita per assolir la pau a través de l’educació, ciència i cultura. El divendres, la Universitat Blanquerna-Ramon Llull de Barcelona acollirà l’acte unitari de la xarxa civil Unesco.reda

Amb el lema ‘La xarxa civil Unesco, una comunitat sostenible’, la iniciativa enguany incideix en el compromís de les entitats que formen part d’aquesta xarxa (associacions i clubs, biblioteques, càtedres i escoles Unesco) en la lluita per la pau i per un món sostenible a través de l’educació, ciència i cultura. Després d’una edició anterior més reduïda i amb moltes activitats en línia, enguany la Setmana celebra “poder-nos retrobar físicament” i arriba amb forces, amb més de vuitanta activitats en una trentena de municipis de Catalunya.

Entre les moltes propostes que encara es poden fer, hi ha les exposicions com Alas y Viento, una mostra de màscares de tot el món, de l’apassionat viatger Nacho Rovira (seu d’Amics de la Unesco de Barcelona); Dones dibuixant i migrant: el viatge amb perspectiva de gènere, una selecció de vinyetes de les autores Ana Penyas, Susanna Martín i Nadia Hafid (Biblioteca Marta Mata, de Cornellà de Llobregat), o Superwomen, superinventors, 25 dones inventores, il·lustrades Sandra Uve (Biblioteca de Can Llaurador de Teià).

El divendres 19 Palafrugell acull la presentació de Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou (Eumo, 2021), a càrrec de M. Carme Junyent, editora del llibre. I el 20 de novembre, el Teatre Auditori de Sant Cugat celebra el concert ‘Pau Casals: en homenatge’, que commemora amb els 50 anys en què el compositor rebé la medalla de la Pau de les Nacions Unides. Ofert pels germans Lluís Claret al violoncel i Gerard Claret al violí, amb el pianista Àlex Ramírez, serà una reproducció del concert que Pau Casals va interpretar el 13 de novembre de 1961 a la Casa Blanca, convidat pel president John F. Kennedy.

A més, nombroses escoles i instituts participen en la Setmana amb activitats i tallers sobre drets humans, els drets infantils, les fake news, els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), els plàstics o el canvi climàtic.

Consulteu el programa en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa