Tornaveu
La sardana se suma al pelegrinatge a Roma de la Confraria de Montserrat

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat commemora enguany els 800 anys de la seva fundació. I si bé cada any hi ha dues dates assenyalades, el 8 de setembre i el 27 d’abril, les dues festes montserratines, la Confraria prepara per a enguany una celebració excepcional: un pelegrinatge especial a Roma del 6 al 9 d’octubre des del Santuari de Montserrat i amb la col·laboració de l’Obra del Ballet Popular.

Una sardana dedicada a la pau

Segons ha informat la Confederació Sardanista, amb l’objectiu que la sardana i la cobla tinguin presència durant els dies del pelegrinatge, s’està treballant en “un intens programa” i es preveuen diversos actes així com una audiència amb el Sant Pare que ja ha estat confirmada. De fet, s’ha fet públic que l’Obra del Ballet Popular ha encarregat la composició d’una sardana a Monsenyor Valentí Miserachs, que “estarà dedicada a la Pau, especialment al Papa Francesc i s’estrenarà a Roma durant el pelegrinatge”. Miserachs és organista, director de cor i compositor de prestigi. Ha compost un miler d’obres, entre misses i peces de litúrgia per a cor a cappella, amb orgue i amb orquestra; oratoris, peces de concert, de cambra i per a piano; cants litúrgics; i també peces de música popular catalana com cantates, goigs, caramelles i també música per a cobla.

El programa del pelegrinatge arrenca el 6 d’octubre a la plaça de Santa Maria in Trastevere amb l’estrena de la sardana per la pau, seguit d’un rosari processional a la basílica de Santa Maria i una acollida i pregària a la comunitat de Sant’Egidio. L’endemà dissabte hi ha l’audiència amb el Sant Pare i també una ballada de sardanes i concert de l’escolania de Montserrat. Diumenge hi haurà actes estrictament religiosos, i el darrer dia del pelegrinatge, dilluns 9 d’octubre, hi haurà una missa de Rèquiem pels confrares difunts presidida per l’Abat de Montserrat, el pare Manel Gasch i Hurios.

Des de la Confederació s’anima tothom qui ho vulgui a participar en aquest pelegrinatge per commemorar els 800 anys de la Confraria fent la inscripció al correu electrònic [email protected] o al telèfon 640 875 396.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa