Tornaveu
La revista SOM, Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació

En la justificació del veredicte, s’ha valorat la constància de SOM en la divulgació del sardanisme i la cultura popular, que s’ha traduït amb la publicació de més de 372 números, o en dit d’una altra manera, més de 100.000 pàgines escrites. Sota la direcció d’Antoni Anguela, Robert Roqué i Josep Maria Puig, s’ha editat ininterrompudament des d’abril de 1980. Durant aquells anys d’emergència associativa, SOM va obrir un canal per promoure i reivindicar la cultura popular. El jurat també ha tingut present l’ampli registre de continguts que ofereix la revista: notícies d’actualitat, agenda d’esdeveniments, articles d’opinió sobre el fet sardanista i reportatges històrics sobre l’evolució de la dansa, així com de les principals efemèrides, compositors i intèrprets.

Destaca, en aquest darrer àmbit, la col·lecció de llibres MOS, creada pels impulsors de la revista, que ha contribuït a millorar el corpus teòric sobre el sardanisme. MOS ha desglossat les biografies de Ricard Viladesau, Lluís Albert, Josep Viader o la nissaga Serra, a més de publicar biografies sobre entitats, cobles i altres estudis genèrics. En paral·lel, des del GISC també s’ha publicat una col·lecció discogràfica amb la participació de cobles empordaneses.

Les anteriors edicions del Premi Antoni Carné havien premiat els programes Fes ta Festa i Gaudeix la Festa, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català i el podcast Coblejant.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català desitja agrair la participació de totes les entitats i particulars en els V Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català. Així mateix, vol agrair la implicació activa de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA en l’organització d’aquest certament i en el foment de la cultura popular catalana. Finalment, desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que col·laboren en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa