Tornaveu
La Lira, la Coral Sant Jeroni de Montbau i Josep Maria Contel, Medalles d’Honor de Barcelona 2020

L’historiador Josep Maria Contel ha estat reconegut per la seva defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva i per la seva implicació en el món de la cultura tradicional i festiva al districte de Gràcia. En l’actualitat, Contel és president del Taller d’Història de Gràcia, i un dels seus treballs més destacats és la recuperació de la memòria dels refugis antiaeris. També és col·laborador del diari l’Independent de Gràcia, i fa 40 anys que participa en la Festa Major de Gràcia ostentant el càrrec de comunicació al comitè directiu de la Fundació Festa Major.

La contribució a la dinamització artística i cultural del barri de Montbau han estat les raons de pes per premiar la Coral Sant Jeroni de Montbau, que enguany celebra el seu 50è aniversari. Com a coral, el repertori de cançons que ofereixen és molt variat, i va des de cançons tradicionals fins a cançons més contemporànies, com En el Vallespir o Vestida de Nit.

Per últim, la Societat Cultural i Esportiva La Lira de Sant Andreu de Palomar també ha estat guardonada amb la Medalla d’Honor de Barcelona per la implicació, durant els seus 150 anys d’història, en la vida cultural i associativa de l’antic poble i actual barri de Sant Andreu de Palomar. En l’actualitat, la Lira és un espai on diverses entitats de la cultura popular i tradicional tenen la seva seu, com ara el Grup Sardanista Maig o l’Orfeó La Lira.

Un reconeixement especial en la lluita contra la Covid-19

En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, les cinc medalles de l’àmbit de ciutat s’han decidit atorgar a col·lectius que han lluitat molt directament contra la pandèmia de la Covid-19: el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el Gremi d’Hotels de Barcelona.

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó instituït per l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 1997 per reconèixer la tasca d’aquelles persones o entitats que, amb la pràctica de la seva tasca professional o social, han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i les virtuts i els valors cívics.

Vídeo: concert de la Coral Sant Jeroni de Montbau (Youtube).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa