Tornaveu
La gran mostra reivindicativa de les associacions barcelonines

Des del naixement de la Mostra d’Associacions de Barcelona, creada l’any 1995, les Festes de la Mercè homenatjant anualment el teixit associatiu barceloní. Prenent-te el relleu, Associa’t a la festa va sorgir el 2016 per donar una nova empenta al reconeixement i visualització de les entitats, destacant el seu caràcter transformador i socialment compromès.

La segona edició, que se celebrarà entre el 23 i 25 de setembre a la plaça de Catalunya, mantindrà aquest caràcter reivindicatiu. Així ho demostren els vuit àmbits on s’agruparan les 180 associacions que coprodueixen el programa: Associa’t a la festa, Associa’t a la creació, Associa’t infantil, Associa’t a l’educació no sexista, Associa’t a l’art urbà, Associa’t a les persones refugiades, Associa’t a les rodes i Associa’t a millor adapta. Una barreja equilibrada entre expressió cultural i conscienciació ciutadana.

Malgrat aquesta compartimentació de l’espai, totes les entitats podran confluir i compartir experiències. A La Rosa dels Vents, nom amb el qual es batejarà l’epicentre de la plaça de Catalunya, disposaran d’un punt de trobada per llegir les publicacions de les associacions, transmetre els missatges que desitgin en un plató que retransmetrà en directe, o bé senzillament establir contacte unes amb altres.

Seguint aquesta voluntat participativa, l’Associació Rebobinart ha organitzat activitats per incentivar la reflexió. L’àgora dels drets es defineix “com un espai de diàleg col·lectiu que gira al voltat dels drets humans”, posant èmfasi en el paper de les associacions per a la seva preservació. Per altra banda, Planeta associacions proposa una esfera on tots els participants a l’Associa’t a la festa podran escriure missatges que defineixen aquesta gran mostra associativa.

Fidel al seu compromís històric, la cultura popular també tindrà un paper destacat en la mostra. Entre altres activitats, els barcelonins podran gaudir les programades per l’Esbart Ciutat Comtal, la Banda Simfònica Manyanet de Sant Andreu, l’Esbart Català de Dansaires, l’Associació Cultural Va de Bot!, la Fundació Orfeó Gracienc o el Grup Folk Montjuïc.

Segons les estimacions de l’informe Panoràmic 2016, la ciutat comtal acull entre 4.800 i 6.000 associacions actives. Podeu consultar el programa complet de l’Associa’t a la festa 2017 en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa