Tornaveu
La Generalitat presenta el pla de represa de la cultura popular

Entre les principals mesures del Pla, que va ser aprovat el 17 de juliol pel comitè tècnic del PROCICAT, està la consideració de les persones associades com a grups de convivència habitual. Això vol dir que les associacions i entitats queden exemptes del compliment de la distància física interpersonal i de l’ús de la mascareta durant la realització de les seves activitats habituals, com són assajos, exhibicions, formacions i també desplaçaments, sempre que no hi hagi presència de persones alienes al grup. Aquests grups poden ser de màxim 20 persones i en una mateixa activitat no hi podran haver-hi més d’un grup.

El Pla repassa en primer lloc la tipologia general de cada àmbit, i l’impacte del confinament i les principals problemàtiques per a la represa, i aborda després les mesures a adoptar en els diferents tipus d’activitats: a l’aire lliure o en espais tancats, en actes amb públic o sense assistents, amb contacte físic (o impossibilitat de mantenir la distància d’un metre i mig) o sense.

Entre les mesures, es regulen les condicions dels espais tancats i de les sales, pel que fa a la neteja, desinfecció i ventilació de les sales i recintes. Quant a l’aforament, s’estableix que s’ha de garantir la distància física de 2,5 m2 per persona, una distància que es pot reduir si es compleixen unes condicions, com ús obligatori de mascareta, mesures de circulació per evitar les aglomeracions, registre dels assistents o l’establiment d’espais sectoritzats, etc. En els espectacles i esdeveniments de carrer, com a norma general, no es permeten les activitats públiques que impliquin un contacte físic ni aquelles en què no sigui possible mantenir la distància física. A les desfilades, s’aconsella ampliar els recorreguts per distribuir el públic al llarg de l’itinerari.

El document és una proposta formulada des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura, i és fruit de la col·laboració amb les federacions que constitueixen el Consell de l’Associacionisme Cultural i de la interlocució amb altres agents culturals.

Rosa Maria Provencio, presidenta de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, considera que “el Pla no ha estat ben rebut per les entitats de cultura popular i ha creat inquietud i incerteses”, i per això afirma que han demanat a les entitats que s’estudiïn el document i facin les seves propostes per millorar –lo per preparar una resposta conjunta.

Podeu descarregar-vos el document en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa