Tornaveu
La Generalitat aposta per una escola més popular i vinculada a la vida local

En el termini de cinc anys, els alumnes catalans d’ESO tindran una nova tasca encomanada si volen obtenir el seu títol. En aquesta línia treballa ja el departament d’Ensenyament, que vol que els alumnes elaborin un projecte solidari que els impliqui amb el teixit associatiu caràcter social, cultural, esportiu, etc., de la seva ciutat. Una proposta de treball i de col·laboració entre l’alumnat de 3er d’ESO de qualsevol població catalana i les associacions de la localitat, que té l’objectiu de possibilitar el coneixement a l’alumnat de la realitat associativa local, poder compartir una activitat i, finalment, tirar endavant un projecte prèviament consensuat i preparat amb els mestres. El projecte inclourà també la vivència dels alumnes fora de les aules amb aquestes entitats, a les quals destinaran una vintena d’hores.

El projecte, batejat com a Projecte Solidari, permetrà als alumnes viure de primera mà l’experiència que suposa participar activament en la vida associativa i poder conèixer els processos de presa de decisió, organització i gestió de les entitats, amb el repte d’acabar de construir una veritable escola popular i participativa que ajudi a cohesionar la comunitat i a generar sinergies positives entre la població de totes les edats.

Ripollet és una de les ciutats catalanes que ja s’han convertit en laboratori de proves d’aquest projecte pedagògic. L’Institut d’Ensenyament Secundari Can Mas ja ha començat a treballar amb tretze associacions de Ripollet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa