Tornaveu
La Fundació Carulla proclama els guanyadors dels XII Premis Francesc Candel

Dilluns 26 d’octubre al Pati Llimona de Barcelona es durà a terme l’acte de lliurament de la 12a edició dels Premis Francesc Candel, una iniciativa de la Fundació Carulla.

La comunitat religiosa Oblatas del Santíssim Redemptor-El Lloc de la Dona, l’Associació per a l’Orientació, Formació i Inserció dels Treballadors Estrangers (CITE-CCOO), l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Coordinadora Mentoria Social-Associació Punt de Referència i Televisió de Catalunya han estat distingits enguany amb els premis Francesc Candel instituïts per la Fundació Carulla.

Els Premis Francesc Candel van ser creats per la Fundació Carulla amb la finalitat de reconèixer i difondre les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant. Són cinc premis dotats amb 3.000 euros cadascun.

Les Oblatas del Santíssim Redemptor han estat guardonades pel seu taller Dona Kolors d’inserció laboral de dones immigrants. A l’Associació per a l’Orientació, Formació i Inserció dels Treballadors (CITE-CCOO) se li reconeix la tasca de conscienciació per acabar amb els rumors i els clixés sobre els estrangers en l’àmbit laboral. L’Ajuntament de l’Hospitalet rep el premi per la política d’acompanyament i inclusió de joves nouvinguts en el marc del reagrupament familiar. De la Coordinadora Mentoria Social-Associació Punt de Referència es distingeix l’acció social per al desenvolupament personal de joves que provenen d’entorns vulnerables. Televisió de Catalunya, finalment, veu reconegut el servei públic i el coratge del reportatge CIE, presó administrativa del programa 30 minuts, que denuncia l’anomalia democràtica que signifiquen els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).

Els guardons es lliuraran dilluns 26 d’octubre, a dos quarts de set de la tarda, al Pati Llimona (carrer Regomir, 3 de Barcelona). L’acte serà presidit per Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, i comptarà amb la presència de Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Carulla, i Xavier Bosch, director general per a la Immigració del Departament de Benestar i Família. En nom dels premiats parlarà Rita Grané, de la Coordinadora Mentoria Social- Punt de Referència.

El jurat d’aquesta dotzena edició, format per Orland Cardona, Andreu Domingo, Carles Duarte, Najat El Hachmi, Josep Gonzàlez-Agàpito, Núria Llevot, Sandra Rodríguez i Laia Tomàs, ha valorat un total de 59 propostes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa