Tornaveu
La cultura popular i la integració, a debat al Som Cultura Popular

La capacitat de la cultura popular per aconseguir la inclusió dels nouvinguts s’analitzarà el dissabte 23 de gener a les 13:30h a l’Espai Bota del recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu, dins del marc del Som Cultura Popular, Mostra del Patrimoni Cultural Immaterial a Barcelona, que es durà a terme del dijous 21 al diumenge 24 de gener.

El debat, organitzat per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, comptarà amb la presentació dels resultats de l’estudi Diversitat i integració en l’associacionisme cultural, a càrrec del sociòleg Enric Saurí i la doctora en sociologia i professora de la UAB, Marta Rovira. L’estudi va ser el projecte escollit per la 1a Beca d’Estudis sobre l’associacionisme cultural català atorgada per l’ENS i que recentment s’ha editat com a llibre dins de la capçalera Canemàs, revista de pensament associatiu. Cal destacar que el treball de Saurí i Rovira ha posat sobre la taula la integració dels nouvinguts a les associacions.

I és per aquest motiu que el debat de dissabte 23 de gener, moderat per Josep Fornés, antropòleg i director del Museu Etnològic de Barcelona i Museu de Cultures del Món, comptarà amb la presència de Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, i Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires, que exposaran exemples pràctics que les seves associacions duen a terme i que demostren el potencial de l’associacionisme com a eina d’inclusió i cohesió social.

Participació de l’Ens al Som Cultura Popular

A més d’aquest debat, l’Ens, com a entitat co-organitzadora de la Mostra, ha organitzat el segon debat que es durà a terme el dia de la inauguració. El debat Què i què significa el Patrimoni Cultural Immaterial, reunirà en primícia representants d’elements reconeguts per la UNESCO del patrimoni d’arreu dels territoris de parla catalana (castellers, muixeranga, Cant de la Sibil·la) i d’altres manifestacions que han presentat candidatura (pessebristes, rumba catalana, catifaires, geganters i les Festes de l’Ós de l’Alt Vallespir). Per a més informació sobre aquest debat, podeu fer clic aquí.

L’Ens també ha organitzat el concurs fotogràfic #LaRauxaDelPaís, les fotografies seleccionades del qual es podran veure en un gran plafó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa