Tornaveu
La Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana, en contra d’Eurovegas

Segons els impulsors, la instauració d’aquest projecte suposaria “el trencament de l’equilibri territorial aconseguit a través de lluites i acords”, ja que l’ocupació de 800 hectàrees comportaria la destrucció de zones agràries protegides de la Vall Baixa i del Delta del Llobregat, així com dels aqüífers del delta, reserva d’aigua de la conurbació barcelonina.

Respecte a la inversió de 15.500 milions d’euros, des del Centre ho consideren “un regal de gairebé 13.000 milions d’euros” per a l’empresa promotora, degut a “la cessió gratuïta del sol i la construcció d’infraestructures públiques”. Així mateix, creuen que el nombre de llocs de treball que es generaran no seran tan elevats com els promesos.

El manifest reclama a la Generalitat que inicií un procés informatiu i de participació amb les administracions locals, les entitats afectades i la ciutadania, i critica la modificació de lleis i normes per adaptar-les a un projecte privat “a esquenes del debat i el consens necessari”.

La Coordinadora comunicarà als seus membres adherits la decisió de subscriure aquest manifest per si volen donar suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa