Tornaveu
Ernest Ruiz González, escollit nou Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya

Les llotges francmaçòniques federades dins el Gran Orient de Catalunya han escollit Ernest Ruiz González com a nou Sereníssim Gran Mestre, prenent el relleu d’Antoni Castillo, que finalitza dues legislatures al capdavant de la federació francmaçònica.

Després del recompte de vots dels germans de les diferents llotges, en l’Assemblea Plenària del mes passat de juny, Ernest Ruiz González ha estat nomenat Gran Mestre per tres anys de legislatura. ”Seguiré una línia continuista, en general els altres germans que s’hi van presentar com a candidats també defensaven un programa d’actuació per als propers anys que seguia una línia de respecte a la tasca d’Antoni Castillo”, explica Ruiz González, satisfet del seu nomenament. A continuació presenta un dels reptes que li agradaria assolir: “Tinc el desig que els germans, d’entre 30 i 40 anys d’edat, s’impliquin i rejoveneixin la federació, tot i que seguirem comptant amb els membres que acumulen més experiència i que poden dedicar més temps pel fet d’estar jubilats”.

Per a Ruiz González, com també ja ho ha estat en les dues legislatures de Castillo, és una prioritat deslligar els prejudicis que afecten el món dels maçons, per això cobren una gran importància les tingudes blanques, conferències o sessions de treball gratuïtes i d’entrada lliure. En aquestes reunions s’aborden diferents temes d’actualitat o d’història, depenent dels ponents. “Les tingudes blanques dissipen aquesta imatge que interessadament ens han posat i permet que els ciutadans ens coneguin”, afegeix Ruiz González, que lamenta la persecució del franquisme i les interpretacions esbiaixades que han perjudicat la imatge de la francmaçoneria, deslluint el treball que a principis de segle van dur a terme per aconseguir el sufragi universal, o l’impuls en la construcció d’ateneus, entre d’altres.

La federació que presididirà Ruz González, el Gran Orient de Catalunya (GOC) agrupa llotges a Barcelona, Figueres, Granollers, Lleida, Tarragona, Girona, i també a Perpinyà, Còrsega i una més a Estocolm. Forma part del corrent liberal de la francmaçoneria, és a dir, és una obediència adogmàtica i mixta. No passa això a l’altre corrent principal: la Gran Llotja Unida d’Anglaterra, que obliga als seus germans a creure en un ésser superior, sigui de la religió que sigui, i no admet les dones. Cal destacar que dins del corrent liberal, el GOC és l’obediència representant de Catalunya a les assemblees anuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa