Tornaveu
En marxa el Dia de l’Associacionisme Cultural 2018

A vegades és necessari reivindicar l’evidència. Quan l’any 2014 el govern català va declarar el 4 de juny com a Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), desitjava visualitzar la feina que totes les entitats catalanes desenvolupen des del desinterès i l’anonimat. Amb aquest empeny, la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals torna a convocar les associacions de base perquè, entre l’1 i el 3 de juny, participin en les jornades de portes obertes del DASC 2018. L’únic requisit que han de complir totes les entitats que desitgin participar de la iniciativa és adreçar l’activitat escollida (xerrades, tallers, exposicions, conferències, assajos oberts, etcètera) al públic en general. Les entitats que finalment s’hi engresquin seran automàticament inscrites en el programa d’activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

El Dia de l’Associacionisme Cultural 2018 es clourà amb un acte institucional, el 7 de juny en un espai encara per determinar, durant el qual es reconeixeran les entitats que enguany celebren un aniversari destacat. D’aquesta manera, es desitja retre un nou homenatge a un àmbit que, segons les dades de l’Estudi de la cultura i les arts 2017 del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), mou gairebé 4.300 entitats i genera un valor econòmic de 380 milions anuals.

Podeu inscriure la vostra entitat al Dia de l’Associacionisme Cultural Català i l’Any Europeu del Patrimoni Cultural en aquest formulari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa