Tornaveu
Els Premis Antoni Carné reconeixeran l’associacionisme

“I el guanyador és…Qualsevol entitat cultural catalana”. Perquè si bé els Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural reconeixeran accentuadament una entitat, una persona i un mitjà de comunicació que hagin treballat en la difusió i organització de les expressions de cultura popular, tot l’associacionisme cultural de base en resultarà beneficiat. Mai abans s’havien creat uns guardons transversals, capaços de convocar tots els amants de la cultura popular amb independència dels seus interessos o aficions. Dimarts 21 de març (19:00h), l’Antiga Fàbrica Damm acollirà un certamen inèdit.

Centenars de milers de catalans participen en la dinamització cultural dels seus pobles i barris. Amb la creació dels Premis Antoni Carné, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol homenatjar aquesta dedicació desinteressada, i paral·lelament homenatjar la figura del fundador i primer president de l’entitat: Antoni Carné i Parramon (1954 – 2015). Toni Albà conduirà un espectacle fresc, àgil i dinàmic, pensat per entretenir els assistents i mostrar el potencial artístic del teixit cultural català. El conseller de Cultura Santi Vila, el secretari general de presidència Joaquim Nin, i el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals Lluís Puig, han confirmat la seva presència a la cerimònia.

Segons destaca Josep Viana, “els premis volen contribuir a modernitzar les entitats catalanes presents arreu de la geografia catalana”. En aquest sentit, el president de l’Ens avança la voluntat de celebrar les properes cerimònies de lliurament dels premis en diferents comarques del Principat.

Aprofitant la celebració dels guardons, l’Ens està publicant l’Especial Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català, amb l’objectiu de fer-ne difusió i reflexionar entorn la salut de l’associacionisme català del segle XXI.

Els Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català són possibles gràcies a la implicació de BBVA CX i Fundació Antigues Caixes Catalanes, col·laboradors principals del certamen, i el patrocini de Previsora General, Estrella Damm, Arç Cooperativa i Fundació Catalunya Cultura.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau Jaume Xuriguera Solà a març 17, 2017 | 20:50
    Pau Jaume Xuriguera Solà març 17, 2017 | 20:50
    Encertada idea la de donar un premi d'aquesta naturalesa i molt encert en haver triat el d'Antoni Carné per a designar-lo. L'Antoni va lluitar i i va fer seu el repte per unir les associacions i aconseguir un front comú davant les administracions, mitjans de comunicació i altres ens. Us felicito pel seu reconeixement.
  2. Icona del comentari de: MIQUEL SERRAT BRUGUE - RÀDIO OLOT a març 22, 2017 | 10:33
    MIQUEL SERRAT BRUGUE - RÀDIO OLOT març 22, 2017 | 10:33
    Ahir varem asistir a la Tarda-nit dels premis. Enhorabona a tots els premiats. I molt especialment als nostres companys de FES TA FESTA. En Jesús Ventura ho sap prou bè. Amb el seu pare, en Josep, ja cobriem informació de cultura popular els anys 50-60 del segle passat. Des d'aquell anys i fins avui hem perdut pel camí a molta gent que va fer Catalunya des de la cultura popular... Ja en aquell temps parlavem d'associacionisme.! Un dia caldrà recordar i honorar-los com cal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa