Tornaveu
Els castellers aproven l’ús del casc i prohibeixen la publicitat

La redacció del document “Els valors socials del fet casteller” havia estat un dels compromisos adquirits per la junta en l’assemblea del 2011, i al llarg de tot l’any es va anar treballant mitjançant un procés participatiu amb la implicació de totes les colles. El document, ratificat sense cap sufragi negatiu, consagra valors com el caràcter obert i inclusiu de les colles o l’amateurisme integral del fet casteller.

També sense vots en contra (640 vots a favor i 75 abstencions) es va establir “la prohibició d’exhibir ni insertar el nom, marca, logotip i/o denominació de cap producte identificador d’un patrocinador en la indumentària castellera (camisa, pantalons, faixa, mocador i casc, en el seu cas) durant les actuacions de les colles castelleres”.

Finalment, també va aconseguir un ampli consens l’acord que estableix l’ús obligatori del casc per a totes les posicions del pom de dalt, amb independència de l’edat, tant als assajos com a les actuacions.

En l’assemblea hi van participar més de 140 persones d’un total de 48 colles, de les 62 que actualment formen la CCCC. A més d’aquests acords, es va fer oficial el canvi en la presidència, que va passar d’Anna Guasch (Colla Jove Xiquets de Tarragona) a Sergi Valdé (Capgrossos de Mataró), seguint la rotació que s’havia pactat amb l’elecció de la junta actual. També es va oficialitzar el relleu en la direcció mèdica i científica de la CCCC, que deixa Jaume Rosset -acomiadat amb una intensa ovació- i recull Daniel Castillo.

Els Matossers de Molins de Rei, que aquest any celebren el desè aniversari, van exercir d’amfitrions, oferint a les colles una visita guiada pel seu municipi al matí. L’assemblea va començar amb emotiu un minut de silenci dedicat a Ramon Rovira (Minyons de l’Arboç) i Ramon Barrufet (Colla Joves Xiquets de Valls).

Consulta el document ‘Els valors socials del fet casteller’ (versió resumida)

Més informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa