Tornaveu
Els ateneus catalans celebren dissabte la 3a Trobada Nacional a Llorenç del Penedès

La tercera edició, que arriba amb un retard de dos anys per la pandèmia, vol ser un encontre entre persones sòcies, voluntàries i participants d’aquestes entitats, i involucrar també en la festa als veïns i veïnes de Llorenç. Per això, la FAC desplegarà un ampli programa a diversos escenaris de la vila: a la Rambla i els carrers, i als espais dels dos ateneus de la població, el Centre Moral i Instructiu i La Cumprativa, que oferiran, durant el matí, visites guiades als seus equipaments per donar a conèixer les seves activitats i la seva història.

La jornada s’inaugurarà a les 10h del matí des de la Rambla, amb l’acte de benvinguda a càrrec d’Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i Pep Morella, president de la FAC, entre altres representants. Un dels actes centrals serà el debat sobre el paper i la funció dels ateneus, on es presentaran les conclusions dels debats territorials titulats ‘Els ateneus som essencials?, que s’han dut a terme al llarg del darrer any per tot el territori català. Paral·lelament, hi haurà una mostra del joc de la botifarra, jocs de memòria i un trencaclosques gegant a l’entorn de La Cumprativa, i jocs tradicionals i bitlles catalanes al pati d’El Centre.

Després del dinar popular, a la tarda una cercavila recorrerà els carrers del municipi, amb actuacions de les colles de capgrossos, gegants, drac, ball de bastons i diables de Llorenç del Penedès, i la colla més antiga de Catalunya de falcons, que enguany celebren el seu 80è aniversari. Al vespre, la Rambla s’omplirà de la música de Colors de Rumba, fins que a les 21:30 hores comencin el correfoc i l’espectacle pirotècnic que tancaran la jornada.

A més a més, durant tot el dia es podran visitar dues exposicions de la FAC: Som Ateneus, al teatre d’El Centre, un recorregut per la història, l’organització i els valors de l’associacionisme, i Quan s’enduen un país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya, a la sala d’exposicions de La Cumprativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa