Tornaveu
Els amants del cineclub ja tenen escola d’estiu

En aquest context, gaudir dels cineclubs és gaudir de molt més que un bon film, és impregnar-se d’història i d’associacionisme. Compartir coneixements i percepcions. Aquí pren sentit la primera Escola d’Estiu cineclubista, organitzada per la Federació Catalana de Cineclubs, que tindrà lloc entre el 29 de juliol i l’1 d’agost a la rectoria de Vallcàrquera (El Figaró), al cor del Parc Natural del Montseny. Cal inscriure’s prèviament i fer el pagament de 150 euros per als socis de cineclubs i 200 per als no socis, que inclouen pernoctació, àpats i totes les activitats.

La Federació vol que l’escola d’estiu sigui “un espai cinèfil de trobada i formació, on reforçar els lligams entre els membres dels cineclubs federats al mateix temps que s’ofereix formació i aprenentatge”. El programa és molt ampli i arrenca divendres 29 amb un sipar i una projecció sorpresa.

Dissabte arrenca amb una caminada cinèfila amb Judith Colell, directora i presidenta de l’Acadèmia Catalana de Cinema, que farà un passeig per l’entorn natural. A la tarda hi ha taller de 35 mm a càrrec de Quim Crusellas, i Jordi Batet. S’explicarà com era l’ofici de projeccionista en 35mm, quines eines es feien servir i com era el sistema. Després, sopar i projecció d’un film de 35 mm.

Diumenge es farà una altra caminada cinèfila amb el crític Quim Casas. I a la tarda, taller de cianotípia a càrrec d’Anna Lati i Noel Puigdollers del Cineclub Diable de Mar de Martorell. En acabat, una xerrada participativa per compartir entre els cineclubistes tant una obra pròpia com un curtmetratge o un guió, un record fílmic… en definitiva, qualsevol experiència que permeti compartir el coneixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa